Ulošci za stopala


Vodeći svjetski proizvođač uložaka za stopala. Formthotics uloške dizajnira i proizvodi Foot Science International na Novom Zelandu. U Foot Science International se dizajniraju i proizvode ulošci koji pomažu u liječenju onih koji pate od bolova u donjem dijelu leđa i udova, spriječavaju povrede i pružaju veću udobnost i performanse. Napravljeni do najvišeg mogućeg kvaliteta. Izvoze se u preko 40 zemalja širom svijeta.

Pređen je dug put za 40 godina, ali nikada nije promijenjena želja da se klijentima pruži najbolji proizvod i najbolja usluga.

Dizajn proizvoda Formthotics zasnovan je na decenijama opsežnog medicinskog istraživanja, posebno oko biomehaničkih i neuromotornih aspekata. Osamdesetih godina prošlog vijeka su bili pioniri u oblikovanju polietilenske pjene zatvorenih ćelija da bi proizveli visokokvalitetne proizvode, pogodne za sve tipove stopala i obuće. Nastavlja se sa inovacijama, koristeći najnovije tehnologije, kako bi kreirali kvalitetna rješenja, a proizvodi su sada dostupni širom Evrope, Sjeverne Amerike, Australije i Azije.Formthotics medicinski asortiman


Jedinstvenim dizajnom i proizvodnim procesom, Foot Science International je stvorio nekoliko prepoznatljivih karakteristika koje stvaraju vrhunski uložak. Kao potpuna kontaktna ortotika za stopala, Formthotics pružaju najbolju moguću neuromotornu facilitaciju i biomehaničku kontrolu, koja prirodno odgovara stopalima.

Po mjeri | Toplotno-oblikovani | AntibakterijskiPrilagođeno toplotno oblikovanje


Formthotics ulošci su napravljeni od termoformabilne pjene, što znači da se oblikuju na stopalo i obuću i pružaju prilagođeno rješenje.

Kada su ulošci u cipelama pacijenata, treba ih zagrijati pomoću mašine za zagrijavanje Formthotics V20, posebno dizajnirane i testirane da zadovolji najviše standarde kvaliteta, funkcionalnosti i rezultata.

Formthotics V20 mašina za zagrijavanje zagrijava uloške do optimalne temperature za prilagođeno oblikovanje. Pacijent tada može odmah da obuje cipele. Kako se pjena hladi, Formthotics se postavlja u optimalan položaj.1. Toplotno-oblikovani

Formthotics su toplotno oblikovani na stopalu pacijenta za prilagođeno prijanjanje, bolju podršku i kontrolu. Termoformiranje optimizuje performanse Formthotics-a stvarajući blisko prijanjanje između stopala i obuće. Formthotics se mogu termoformirati više puta i zadržaće svoj novi oblik (čak i nakon intenzivne upotrebe i ponovnog zagrijavanja) kako bi se osigurala trajna podrška. Najbolji način da ponovo zagrijete Formthotics je da koristite našu V20 mašinu za zagrijavanje.

2. Oblik

Formthotics su oblikovani tako da odgovaraju zahtjevima aktivnosti pacijenta i razvijani su tokom mnogo godina, prateći povratne informacije od entuzijasta sklonih aktivnostima i medicinskih stručnjaka.

3. Antibakterijski

Ultra-Fresh antivirusni i antibakterijski tretman spriječava nakupljanje bakterija, gljivica i infekcija.

4. Pjena

Formthotics pjene su razvijene od strane Foot Science International i posebno su formulisane za uloške. Formax pjena je fleksibilna, lagana, potporna, vodootporna, otporna na gljivice i buđ i hipoalergena. Koristi se Formax u različitim gustinama (tvrdoća pjene) da bi se zadovoljili zahtijevi performansi i udobnosti. Dok je ShockStop hibridna EVA polimerna pjena za maksimalnu apsorpciju udara i amortizaciju.

5. Lučna Podrška

Konturni dizajn luka za veću podršku i udobnost.

6. 3D Oblikovanje

Formthotics koristi jedinstveni proizvodni proces gdje je pjena 3D oblikovana iz bloka, a ne ukalupljena ubrizgavanjem kao mnogi drugi ulošci od pjene. Ovo obezbjeđuje ujednačenu gustinu uloška.

7. ShockStop

Formax i ShockStop pjene proizvodi Ultralon Foam International Ltd sa Novog Zelanda. Ultralon je priznat kao svjetski lider u proizvodnji visokokvalitetne pjene sa zatvorenim ćelijama.

8. Čašica Za Petu

Duboka čašica za petu stvara dobro 3D prijanjanje oko pete, pomažući pri apsorpciji udara i minimizirajući udarne sile pete. Formthotics duboka čašica za petu pruža povećanu podršku i kontrolu oko pete, stvarajući preciznije prijanjanje na obuću pacijenta koja je prilagođena njihovim stopalima.
 

 
Copyright © 2010. Spa Medica. All rights reserved.