SPA Medica je uvoznik didaktičke opreme i igračaka za opremanje dječjih vrtića, igraonica, škola i ustanova za djecu sa posebnim potrebama. U ponudi imamo veliki broj igračaka iz sledećih kategorija:
MOTORIČKE IGRE

– Radost je u pokretu! Pokret je iskustvo kroz koje dijete najviše uči, i o sebi i o svijetu oko sebe. Kad ima mogućnost penjati se, spuštati se, voziti, gurati, skakati, plesati … koristiti cijelo svoje tijelo za igru, svijet postaje još zabavniji. Potražite odgovarajuću penjalicu, bazen sa lopticama, motorički komplet ili bilo koji drugi rekvizit za motoričke igre, a djeca će učiniti sve ostalo.
 
SENZOMOTORIČKE IGRE

– Tokom igre i kretanja dijete usvaja čulne informacije iz okoline i vlastitog tijela, u mozgu ih organizuje i integriše i tako spoznaje svijet oko sebe. U ranom razvojnom dobu upravo je motorički razvoj mjerilo postignutog nivoa razvoja inteligencije. Senzomotorički razvoj preuslov je za više kgnitivne funkcije is toga nezaobilazni element dječjeg odrastanja.

SENZORIČKE IGRE

– Djeca svijet spoznaju kroz čula. Sve moraju dodirnuti, pomirisati, osluhnuti, probati … Na taj način stiču iskustvo koje im je potrebno za njihov kompletan razvoj. Senzoričke igre obuhvataju materijale za podsticanje razvoja svih 5 čula i takozvano “šesto i sedmo čulo” – vestibularnu orijentaciju i propriocepciju.

 

DIDAKTIČKE IGRE

– Dijete u svakom trenutku uči i stvara svijest o naučenom. I kad je još sasvim malo, kad mislimo da nije važno kako i čime se igra, ono prija i uči na svojim pokušajima, na svom iskustvu. Važno je pravilno odabrati didaktičke igračke, pomoću kojih će dijete u određenom dobu sticati pravo iskustvo, kako bi lakše razumjelo svijet oko sebe.


SLAGALICE

– Od umetaljki sa tiplima sa jednostavnim, prepoznatljivim likovima za one najmlađe, do kompleksnijih slagalica sa mnogo detalja i mnogo djelova za one malo starije … Slagalice i puzzle podijelili smo prema temama, a njihova raznovrsnost zadovoljiće i one najzahtjevnije.

 
IGRE GRAĐENJA I KONSTRUKTORI

– Kocke nikad nijesu samo kocke! U vještim rukama one će postati farme, gradovi, viteški dvorci, zapetljani lavirinti, svemirski brodovi … Mali konstruktori konstruisat će vozila, dizalice, robote ili visoke nebodere. Svakom konstrukcijom sve više će se razvijati njihova kreativnost, preciznost, koncentracija i logika i lakše će shvatati proctor oko sebe.

ISTRAŽIVAČKE IGRE

– Otkrij čudesni svijet koji te okružuje. Saznaj istinu o vremenu koje se stalno mijenja, otputuj u prošlost i pogledaj stare mašine i uređaje, skupi bube koje te toliko zanimaju i posmatraj njihove promjene i rast ili povećalom istraži svijet malih čestica. Naše istraživačke igre podstiču dijete na istraživanje sebe i svijeta i omogućuju mu nova saznanja.

 

SOCIJALNO-EMOCIONALNE IGRE

– Djeca uvijek izražavaju emocije na buran način, kroz veselje, radost, tugu ili bijes. Ali često, umjesto da direktno kažu šta žele i šta ih brine, skrivaju i zamagljuju stvarne osjećaje. Vrlo je važno da nauče kako prepoznati i verbalno izraziti svoje emocije, prepoznati emocije drugih i kako se ponašati u interakciji sa drugima.


IMITATIVNE I SIMBOLIČKE IGRE

– Upravo je nevjerovatno kako se djeca u trenutku mogu uživjeti u niz potpuno različitih uloga. Jedan tren su ljekari, zatim istraživači, pa brižne mame ili tate, a onda mudri naučnici. Dok oponašaju svoju okolinu, djeca razvijaju komunikaciju, socijalizaciju, razmišljanje i kreativnost. Za to sui m potrebne igračke i oprema, kojima će svoje uloge učiniti stvarnijima.

 
KREATIVNE IGRE

– Djeca uživaju u slobodi koju daje mašta. Kad ih puštimo da žive svoju maštu, pretvoriće svoje misli, doživljaje, iskustva u nešto čemu će se i sami dugo diviti. Kad stvore nešto svoje – ton, zvuk, pjesmu, sliku, kućicu od drvenih štapića … Njihovoj sreći nema kraja. U takvoj maštaonici nema granica, ima samo jako puno muzičkih, likovnih i hobi materijala, koji će mašti otvoriti vrata i puštiti djecu da oblikuju svoju slobodu.

IGRE NA OTVORENOM

– Trčanje, penjanje, skakanje, vožnja romobilima, triciklima, automobilima, igranje u pijesku i vodi, istraživanje i briga za okolinu … Sve su to aktivnosti koje se odvijaju na otvorenom prostoru. Znamo koliko je za djecu važan boravak na vazduhu. Zato im za igre na otvorenom treba osigurati sigurno i podsticajno okruženje, gdje će moći istraživati proctor u slobodnoj ili organizovanoj igri.

   

 

 
Copyright © 2010. Spa Medica. All rights reserved.