Masaža


HOT STONE je specijalna vrsta masaže u kojoj se koristi glatko zagrijano kamenje, bazalt tj. crni vulkanski kamen, koje polako otpušta toplinu tokom masaže. Masaža toplim vulkanskim kamenjem spada u jake energetske masaže koja u kombinaciji sa eteričnim uljima pruža doživljaj duboke opuštenosti i sklada, podstiče vitalnu energiju tijela i umiruje um.

MANUELNA LIMFNA DRENAŽA je terapijska metoda koja pospješuje funkcionalnost limfnih sudova i kapilara i sprečava nastanak limfnog otoka. Poznato je da se putem limfnog sistema vrši transport otpadnih materija iz vezivnog tkiva tj. određena količina bjelančevina i vode se odvodi do sistema za eliminaciju iz organizma. Limfna drenaža predstavlja vrlo uspješnu metodu u sprečavanju nastanka, smanjenju i eliminaciji celulita.


RELAX MASAŽA djeluje opuštajuće i blagotvorno na psihofizičko stanje. Otklanja stres, napetost mišića i poboljšava cirkulaciju. Toplo je preporučujemo svima onima koji odaberu upravo redovne masaže za odupiranje stresu, opuštanje i očuvanje zdravlja.

MEDICINSKA MASAŽA tijela jača cijeli organizam, podstiče cirkulaciju, imuni sistem, otklanja napetost u mišićima, povoljno utiče na krvni pritisak, varenje i tonus kože.

TERAPEUTSKA MASAŽA se primjenjuje kod različitih vrsta povreda i oboljenja u kombinaciji sa fizikalnom terapijom.

ANTICELULIT MASAŽA je najprirodnije i najdjelotvornije sredstvo u borbi protiv celulita. Masažom se celulit omekša i istisne iz masnih ćelija, odakle se putem limfe odvodi do sistema za eliminaciju iz organizma. Ponekad je prisutan bol tokom masaže što je znak slabe cirkulacije i prisustva akumuliranih toksina koji iritiraju nervne završetke u koži. Najbolji rezultati se postižu ako se anticelulit masaža vrši u kombinaciji sa različitim preparatima.

PRESOTERAPIJA je aparaturna limfna drenaža koju vršimo pomoću aparata GREEN PRES 12. Aparat se sastoji od mekih gumiranih manžetni koje su u obliku produženih pantalona, u čijim zidovima se nalaze vazdušne komore koje se u toku aplikacije u ritmičnim intervalima napumpavaju i vrše pritisak na kožu i tkivo ispod nje. Prvo se napumpavaju komore postavljene na udaljene (distalne) djelove tijela, pa redom centripetalno prema središtu tijela, putem venskih i limfnih sudova. Terapijska limfna drenaža znatno pospješuje resorpciju otoka različitih uzroka i čisti tijelo od otpadnih produkata metabolizma. Aparaturna limfna drenaža predstavlja vrlo uspješnu metodu u borbi protiv celulita. Primjenjuje se kod edematoznog (vodenog) celulita i u kombinaciji sa drugim anticelulit tretmanima.


 

 
Copyright © 2010. Spa Medica. All rights reserved.